ruud runggatscher

Ruud Runggatscher

Wie ben je?
Ik ben Ruud, ik ben 55 lentes jong, geboren in Heemskerk en woon sinds vijf jaar in de Leidsebuurt. Ik ben getrouwd en heb een zoon van elf, die op de Peppelaer zit. Mijn hobby's zijn lezen, films en mensen helpen met de Nederlandse taal. Ik spreek Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Portugees. Ik heb sinds twee jaar een eigen bedrijf genaamd De Taalmaatjes. Daarvoor heb ik veertien jaar als accountmanager bij een auteurs rechtenbedrijf gewerkt. Ik zou heel graag nog een keer naar Santiago de Compostela willen lopen.

Wat doe je in het Badhuis?
Ik werk één ochtend per week als vrijwilliger in het Badhuis achter de bar en soms help ik een handje bij feesten en partijen. Daarnaast organiseer ik filmvoorstellingen, zowel middagen voor kinderen als een jaarlijkse volwassen openluchtbioscoop. Ook huur ik bovenin het Badhuis een ruimte om mensen te helpen bij het leren van de Nederlandse taal. Dit doe ik vier ochtenden per week.

Wat brengt het Badhuis jou?
Het Badhuis geeft mij het ouderwetse gemeenschapsgevoel met de buurt waarin je woont. Daarnaast heb ik er leuke nieuwe sociale contacten opgedaan. En bovendien geeft het werken in het Badhuis me nieuwe uitdagingen en vooral lol!

Afke Middelkoop

Ruud Runggatscher

Mara van Limbeek

Henriette Tichelman

Eva van den Anker