afke middelkoop

Afke Middelkoop

Wie ben je?
Ik ben Afke en woon sinds 2013 op het Leidseplein, recht tegenover het Badhuis. Als volbloed Nederlander ben ik geboren in Indonesië en opgegroeid in Nigeria. Dit jaar word ik 60 en dat vier ik natuurlijk in het Badhuis! Ik heb een LAT relatie met een vrouw uit het Ramplaankwartier, dus we verenigen in onze relatie de twee leukste buurten van Haarlem. Ik werk al mijn hele leven met enorm veel plezier in de GGZ, van huis uit als B-verpleegkundige en later als leidinggevende.

Wat doe je in het Badhuis?
Sinds ongeveer 3,5 jaar ben ik betrokken bij het Badhuis. Voornamelijk verzorg ik eens in de 2 a 3 weken een koffieochtend; koffie schenken, de huiskamer gezellig maken en gastvrij zijn. Ik help ook mee op de muziekavonden, dan sta ik achter de bar en help met wat daar bij komt kijken. Er is eigenlijk altijd wel wat te doen wat ik leuk vind.

Wat brengt het Badhuis jou?
Het Badhuis brengt mij op verschillende gebieden wat. Ik vind het heerlijk om praktisch bezig te zijn, als afwisseling op mijn werk, en het heeft mij geholpen bekenden te krijgen in de buurt . Maar vooral is het een leuke groep vrijwilligers waar het prettig mee samen werken is. Iedereen doet wat hij/zij wil en kan, er ligt geen druk op. Dat is een geweldig uitgangspunt. Daarnaast wordt de verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van het Badhuis breed gevoeld en gedragen, wat een goed gevoel van samenhorigheid geeft en leuke inspirerende discussies oproept. Daar houd ik van dus het Badhuis past bij mij en is mijn ideale speelvijver.

Afke Middelkoop

Ruud Runggatscher

Mara van Limbeek

Henriette Tichelman

Eva van den Anker