Kunstlijn

zaterdag 02 november 11.00 tot 17.00 uur

CREATIEF
ONTMOETEN

EXPOSITIE
Een mooie traditie: Kunstlijn in het Badhuis! Dit jaar opnieuw een interessante expositie. Thema van de Kunstlijn is namelijk Onbeperkt begrensd. Ideeën zijn onbegrensd, maar materiaal en tijd beperken de kunstenaar. Hoever moet een kunstenaar gaan met de uitwerking en detaillering van een idee en wanneer moet deze stoppen om juist de verbeelding van de kijker te prikkelen? Op deze expositie zien we de antwoorden van twee kunstenaars op deze vragen.

Er zal veel nieuw werk te zien zijn, schilderijen en tekeningen van Saskia Minoli en beeldhouwwerken van Fons Hehenkamp. Tijdens de expositie zullen beide kunstenaars aanwezig zijn en graag over hun werk vertellen.

SASKIA MINOLI
Saskia Minoli is een enthousiast en ervaren beeldend kunstenaar. Haar schilderijen zijn impressionistisch en poëtisch van stijl. Zij schildert graag in de natuur. Zo zien we weidse landschappen, molens rond Haarlem en koeien. Haar modeltekeningen zijn subtiel, trefzeker en soms met humor neergezet. Zij werkt met diverse materialen, niet alleen op doek en papier, maar ook op glas, perspex, leisteen en bierviltjes. En wat hier zeker genoemd moet worden zijn haar werken in sumi-e, een specifieke, Japanse techniek, waarmee zij spontane en krachtige beelden oproept. Minoli werkt geregeld in opdracht, vooral portretten en dieren. Dit doet zij in haar atelier aan huis in de Leidsebuurt.

FONS HEHENKAMP
Samen met de andere leden van beeldhouwgroep Beeldschoon werkt Fons Hehenkamp elke woensdag in het Badhuis. Hij gebruikt materialen als speksteen, albast, serpentijn en opaal. Hij zaagt, vijlt en polijst vanuit de specifieke vorm van een steen. Dit doet hij intuïtief: het beeld ‘zit’ als het ware al in de steen - de kunst is dit te zien en het er uit te halen. Zo probeert hij de innerlijke schoonheid van de steen bloot te leggen. Het resultaat kan figuratief, maar ook abstract zijn.

Inloopspreekuur fundering

Inloopspreekuur fundering

Inloopspreekuur fundering

Inloopspreekuur fundering